Szymon Czerwiński, kucharz – amator, na antenie dzieli się swoją największą pasją, zarażając nią prowadzącą i słuchaczy przed radioodbiornikami.
Jak mówi gość, w kuchni nikt nie ma dwóch lewych rąk i trzeba wciąż próbować, zaczynając choćby od najprostszych dań, choć - jak się okaże- przyrządzenie prawdziwego schabowego z ziemniakami to wcale nie jest przysłowiowa „bułka z masłem”.
Szymon opowie również o tym, jak rozbudzić w sobie pasję do gotowania. Po prostu – gotować. - Jeżeli robimy danie i ono nam wyjdzie, to budujemy się i chcemy więcej. – mówi.
Jak wspomina udział w jednym z telewizyjnych programów kuchennych? Która płeć jest sprawniejsza w kuchni? Jakie jest jego ulubione, proste i szybkie w przygotowaniu, śniadanie? Na te i wiele innych pytań Szymon Czerwiński odpowiada w rozmowie z Dagmarą Kowalską, a ponadto – zdradza kilka tajników, jak urozmaicić wielkanocne przepisy, by wciąż było tradycyjnie, a jednak z nutką finezji.
Oceń artykuł