Olej z róży rdzawej - jak go stosować i jakie efekty zapewnia?

Olejek do twarzy
Fotografia: Shutterstock

Olej z róży rdzawej dzięki swoim właściwościom hamuje starzenie się skóry, działa regenerująco, nawilżająco, odżywczo, ujędrniająco. Ten naturalny kosmetyk skutecznie usuwa przebarwienia i przyspiesza gojenie się ran. Z naszego artykułu dowiesz się, w jaki sposób należy go stosować.

Olej z róży rdzawej to kosmetyk, który doskonale odżywia, nawilża i ujędrnia skórę. Dzięki temu, że jest w pełni naturalny, nie uczula i nadaje się do każdego rodzaju cery. Stosuj go codziennie, a twoja skóra stanie się piękna i gładka w dotyku. Olej można też stosować na włosy. Dzięki niemu twoje kosmyki staną się zregenerowane, lśniące i gładkie w dotyku.

Olej z róży rdzawej - skład

Olej z róży rdzawej zawiera wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zaliczamy do nich:

  • kwas linolowy,
  • kwas alfa-linolenowy,
  • kwas retinowy.

W oleju z róży rdzawej poza kwasami niensayconymi znajdziemy też witaminę C, witaminę E, a także flawonoidy.

Sprawdź też, jak działają: olejek rycynowy, olej jojoba i olejek arganowy na włosy.

Olej z róży rdzawej - właściwości

Olej z róży rdzawej ma następujące właściwości:

  • redukuje blizny pooperacyjne, potrądzikowe
  • zmniejsza przebarwienia (plamy, piegi)
  • regeneruje,
  • odżywia skórę,
  • likwiduje cienie i worki pod oczami
  • poprawie elastyczność i jędrność.
  • nawilża,
  • zapewnia miękkość i świeżość,
  • opóźnia proces starzenia się skóry.
  • leczy egzemy i łuszczycę.

Wystarczy nanieść na skórę twarzy 2-3 krople olejku rano i wieczorem. Pierwsze efekty zauważysz po miesiącu stosowania oleju z róży rdzawej.

Zobacz także: Olej abisyński - sposób na piękną skórę i włosy. Sprawdź, jak go stosować

Zagłosuj

Jak często stosujesz maseczki domowej roboty?

Liczba głosów:

Oceń artykuł

Komentarze

Przeczytaj więcej

Więcej newsów