Tren trik z kostką masła pozwoli nam zaoszczędzić rano sporo czasu

Paulina Szestowicka 11.08.2016 AKTUALIZACJA: 08.11.2019
Jak rozpuścić masło?
Fotografia: Pixabay

Jest szybki, prosty i skuteczny. Nie będziemy musieli się dłużej już z tym męczyć. 

Tym razem nie będziemy poruszać tematu wiecznego sporu między zwolennikami masła a margaryny. Zupełnie nie chodzi o to, czy jest ono zdrowe czy też nie, ale o to, że kostka masła (jakby to śmiesznie nie zabrzmiało) bywa kłopotliwa.

Na przykład rano, jak śpieszymy się do szkoły lub pracy i nie mamy cierpliwości skrobać masła, a już na pewno jego podgrzewać. Oczywiście robilibyśmy to  tylko po to, żeby szybko rozsmarować je na bułce lub chlebie. Większość osób trzyma masło w lodówce, więc regularnie denerwuje się, że nie może go w spokoju i szybko nanieść na pieczywo. Na szczęście serwis internetowy Delish.com podpowiedział nam jedno dobre rozwiązanie, które nie jest ani kłopotliwe i ani czasochłonne.

Wystarczy, że przy okazji zaparzania wody na herbatę lub kawę, do pustej szklanki nalejemy trochę wrzątku. Po odczekaniu kilku sekund wylejmy ją do zlewu, a ciepłą szklanką przykryjmy kostkę masła. Lada moment stanie się miękka i idealna do smarowania. Niby nic odkrywczego, ale takie triki sprawiają, że rano mamy mniej powodów do irytacji - zwłaszcza przed pierwszą kawą.

Oceń artykuł

Komentarze

Przeczytaj więcej

Więcej newsów