Przepis na pączki z serka homogenizowanego. Przygotujesz je w 5 minut!

Malwina Wasilewska 01.09.2020
Pączki z serka homogenizowanego
Fotografia: Shutterstock

Pączki z serka homogenizowanego to pyszny deser, który zrobisz w ekspresowym czasie. Do ich przygotowania będziesz potrzebować kilku łatwo dostępnych składników. Poznaj szczegóły.

Pączki z serka homogenizowanego idealnie sprawdzą się jako deser dla całej rodziny. Przygotowanie go nikomu nie powinno sprawiać trudności. Wystarczy, że zaopatrzysz się w kilka niedrogich składników. Poznaj przepis na pączki z serka homogenizowanego.

Zobacz także: Biszkopt z truskawkami – mamy kilka przepisów do wypróbowania!

Pączki z serka homogenizowanego - składniki

Aby przygotować pączki z serka homogenizowanego, potrzebne ci będą następujące produkty:

  • 280 g serka homogenizowanego, np. serka Danio,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej - 250 g,
  • 2 średnie jajka,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

Zobacz także: Malinowa chmurka rozpływa się w ustach! Poznaj przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą

Pączki z serka homogenizowanego - przepis

Na początku wsyp do dużej miski wszystkie składniki i dobrze je ze sobą wymieszaj. Następnie wlej olej na rozgrzaną patelnię z wysokim rantem i połóż na niej uformowane wcześniej pączki.

Zobacz także: „Anielskie ruchańce” są smaczniejsze niż pączki! Wypróbuj prosty przepis na racuchy prosto z Aniołowa

Z tego przepisu przygotujesz około 20 niewielkich pączków. Z czasem pączki powinny się zacząć rumienić. Po odczekaniu około 6 minut możesz się wyjąć i położyć na talerz. Gdy wystygną, będą gotowe do jedzenia. Możesz wcześniej posypać je cukrem pudrem.

Oceń artykuł

Komentarze

Przeczytaj więcej

Więcej newsów