12.04.2018 15:05

Codziennie przez tydzień piły ocet jabłkowy. Efekty były zaskakujące

Jakie są wyniki eksperymentu?

ocet jabłkowy

Fotografia: Shutterstock.com

Dodaje energii, działa przeciwbakteryjnie i odchudza. Ocet jabłkowy znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Polecają go Miranda Kerr, Victoria Beckham, Megan Fox i Hilary Duff. Brytyjskie dziennikarki "Express digest" Shannon Jones i Charlotte Hughes postanowiły sprawdzić na własnej skórze, co się stanie, gdy rozpoczną tygodniową kurację octem jabłkowym.

Zobacz też: Dziennikarka przeprowadziła eksperyment. Zobacz, jak kuracja kurkumą wpłynęła na jej ciało

Brytyjki sporządziły koktajl na bazie octu jabłkowego z dodatkiem wody i miodu manuka. Początkowo smak napoju nie przypadł im do gustu. Na szczęście miód niwelował kwaskowatość. Jakie były pierwsze efekty picia octu jabłkowego?

"

Wcześniej nie rozważałam picia octu, ale po przeczytaniu informacji na temat korzyści zdrowotnych, takich jak przyspieszenie metabolizmu i łagodzenie wzdęć, postanowiłam spróbować. (...) Było lepiej, niż się spodziewałam - mówiła Shannon. "

"

Skoro poleca go Victoria Beckham, to nie może być takie złe. Byłam zdecydowana na wszystko, co pomogłoby mi stracić kilka kilogramów przed moim ślubem - dodała Charlotte. "

Przez tydzień piły ocet jabłkowy - co zauważyły?

Efekty zaskoczyły dziennikarki. Trzeciego dnia przyzwyczaiły się do specyficznego smaku mieszanki.

Shannon już po kilku łykach octu stała się bardziej ożywiona i miała więcej energii na cały dzień. Dzięki kuracji zauważyła, że ma mniejsze wzdęcia. Wcześniej bardzo na nie narzekała. Poza tym pozbyła się męczącej zgagi. Postanowiła, że na stałe włączy ocet do swojego jadłospisu.

Z kolei Charlotte udało się zmniejszyć łaknienie. Dzięki kilku łykom octu nie miała ochoty sięgać po czekoladę. Ostatecznie, dzięki regularnemu piciu octu przez tydzień schudła kilogram. Nie będzie piła go codziennie, ale rozważy ponowną kurację, kiedy będzie chciała stracić parę kilogramów.

Zdecydowałabyś się na kurację octem jabłkowym?

Autor: Magdalena Barszczak

Tagi: