Resztki na stół - będzie pysznie!

Emilia Klima 27.12.2017
Resztki na stół - będzie pysznie!

Wystarczy pomysł, dobre chęci i odrobina czasu i już danie z resztek gotowe. Będzie jak w wytwornej restauracji z gwiazdkami michelin. W drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia namawiamy do wykorzystania świątecznych resztek jedzenia i tworzenia królewskich przepisów. To jest proste, zdrowe, oszczędne i coraz bardziej popularne na świecie.

Sylwia Majcher z zawodu dziennikarka, z pasji kucharka, autorka bloga Kuchnia w formie przekonuje, że marnowanie jedzenia jest passe i namawia do eksperymentowania w kuchni.

W marcu na rynku pojawi się moja książka „Resztki na stół”. Znajdziecie w niej kilkadziesiąt przepisów, które podpowiedzą jak wykorzystać resztki jedzenia zamiast wyrzucać je do śmieci – mówi autorka popularnego bloga.

Według najnowszych danych  badań Millward Brown przeprowadzonych na zlecenie Federacji Polskich Banków Żywności aż 60. proc. pytanych przyznaje się do marnowania produktów. Prawie jedna trzecia rodaków wyrzuca artykuły spożywcze.

O ciekawostkach kulinarnych, przepisach i sposobach na niemarnowanie jedzenia Dagmara Kowalska rozmawiała z Sylwią Majcher w Chillizet. 

Oceń artykuł

Komentarze

Więcej newsów