W ten sposób można sprawdzić, kto usunął nas ze znajomych na Facebooku

Redakcja 29.03.2017
"The Social Network"
Fotografia: materiały promocyjne

To dobra okazja do zrobienia internetowego rachunku sumienia. 

Powstało rozszerzenie identyfikujące użytkowników, którzy ośmielili się usunąć nas ze znajomych. Who Deleted Me analizuje listę wirtualnych przyjaciół i informuje, jeśli któryś z nich wcisnął przycisk "Usuń z grona znajomych".

Powodów do wyrzucenia kogoś z facebookowej listy jest dużo. Na przykład głoszone poglądy powszechnie uznawane za obraźliwe, spamowanie wynikami gier lub co gorsza, zaproszeniami, zdjęcia pociech lub z ciągłych imprez.

Giphy
Fotografia: Giphy.com

Znajomi na podglądzie

Często za decyzją o usunięciu stoi uraza, o której odrzucony internauta nie zawsze zdaje sobie sprawę. Wiedza, kto nas nie lubi, może nam pomóc zrozumieć, co robimy źle. Who Deleted Me nie tylko pokaże kto usunął nas z grona swoich znajomych, ale także kiedy tego dokonał. Łączenie faktów jest wtedy o wiele prostsze.

Rozszerzenie jest dostępne za darmo. Wystarczy zainstalować odpowiednią wtyczkę w przeglądarkach Chrome i Firefox. WDM działa również na smartfonach z systemem Android i Apple. Po zalogowaniu program robi bilans aktualnej listy znajomych, po czym regularnie ją aktualizuje. 

W przypadku skurczenia się grona znajomych Who Deleted Me informuje, czy zostaliśmy usunięci, czy ktoś po prostu usunął konto na Facebooku. Zainteresowani mogą również dowiedzieć się kiedy dana osoba zalogowała się w portalu po raz ostatni. Niestety - wtyczka nie działa wstecz i nie pokazuje usunięć przeszłości.

WDM
Fotografia: www.deleted.io

Jim zyskał jednego znajomego, ale stracił 2. Teraz może o nich zapomnieć - wystarczy wcisnąć czerwoną ikonkę.

Oceń artykuł

Komentarze

Przeczytaj więcej

Więcej newsów